Menu
Barn / Inspiration / Kreativa lösningar / Pyssel & utflykter

10 höstlovspyssel

Höstlovet börjar i morgon, så härligt! Vädret verkar dock bli en utmaning, det senaste dygnet har vi nog haft alla årets väder på en och samma gång inklusive sol, hagel, stormbyar och åska. Så lite pysseltips kan vara på sin plats tänker jag. Här kommer ett gäng för att sätta igång kreativiteten!

1. Ge gamla eller bara tråkiga muggar nytt liv genom lite 3D-piff. Det finns säkert lera som klarar disk men annars kan de lika gärna användas för pennförvaring eller liknande.

2. Av gamla toarullar kan man göra väldigt söta djur som garanterat är både roliga att göra och att leka med. Också lär man att leksaker kan vara något man kan göra själv (bra för kreativiteten) och att skräp kan få nytt liv (bra för miljön)!

3. Pimpa en tråkig vägg! Klipp ut runda prickar av spillbitar av färgade papper, sätt upp på väggen och vips så har man en vägg att bli glad av.

4. Pyssla ihop grytunderlägg av träkulor. Måla några om du vill, annars bara trä dem på ett tjockare snöre och knyt ihop (som ett halsband) och vips så har du ett grytunderlägg. Bra present också, om man vill vara ute i god tid till jul är det en utmärkt julklapp för barnen att tillverka. Roligt för dem att ge saker de själv har gjort.

5. Knyt din egen ampel! Här finns beskrivning.

6. Piffa upp dina gamla slitna träredskap med lite färg.

7. Ta sticklingar av dina favoritblommor och tillverka krukorna av toarullar. Eller så krasse eller annat ärbart direkt i krukan.

8. Gör glassar av wellpapp, sax och kritor och lek glassaffär resten av dagen.

9. Måla löven på en nerblåst gren bara för att det är vackert.

10. Gör en egen poster! Se instruktionsfilm här.

Lycka till!

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

No Comments

    Leave a Reply