Instagram

Follow Me!

Barn Livsstil Mat Recept Vegetariskt

Veckans middagar

22 november, 2017

Inspirationen till middagar är inte på topp när min man är bortrest hela veckan. Att laga mat för två pojkar varav en äter typ allt och den äldsta äter ingenting, det är inget man skojar om.
Känslan när jag står och tittar i kylskåpet och frysen – och jag inser att jag borde ha planerat lite bättre… För jag kan erkänna. Att planera middagar är inte min starka sida, hemma hos oss är det oftast min man som gör mat.

Så förutom att det blir bananpannkakor eller bananplättar och kvällsmat ala varma mackor så ser en typisk veckomeny ut så här hos oss:

Måndag:
Vegansk Bolognese
Recept från Siri Barje

Tisdag:
Linssoppa och bröd (se recept längre ned i det här inlägget!)

Onsdag:
En variant av grön curry med kyckling, kokos & ris
Recept från Kokaihop.se

Torsdag:
Torskrygg med bacon och soltorkade tomater i ugn
(ofta utesluter jag bacon och har potatis till)
Recept från Landleys kök

Fredag:
Tortizza (eftersom vi brukar vara så himla hungriga på fredagar, då ska det gå snabbt!)
Recept från Mera Vego

Lördag:
Lunch: Rester eller bananpannkakor
Middag: Fisksoppa med saffran (den godaste fisksoppan jag vet!)
Recept från kokboken Under valnötsträdet av Anna & Fanny Bergenström

Söndag:
Lunch: Rester eller bananpannkakor
Kycklingtacos

Enkel & snabb linssoppa

Här är en variant av linssoppa som jag brukar göra, gör alltid lite olika, beror på vad jag har hemma. Men basreceptet är så här:

ca 4 portioner:
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
rapsolja att fräsa i
ca 3 tsk spiskummin
3 dl röda linser (torkade)
ca 1,5 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
5 msk tomatpuré

Hacka lök och vitlök fint och fräs tillsammans med spiskummin i lite rapsolja i en kastrull.
Tillsätt de sköljda röda linserna, vatten, buljontärning och tomatpuré och låt koka under lock på glänt i 15-20 minuter, tills linserna är mjuka.
Servera gärna med bröd till.

    Leave a Reply

    Instagram

    Follow Me!