Livsstil, Mat, Recept, Trädgård

Vårkänslor + recept på goda våfflor

Alltså våren. Hur underbar? Att kunna plocka en bukett blommor i trädgården. Som vi längtat! Till helgen ska vi förbereda jorden i pallkragarna för sådd och göra det vårfint i trädgården, vi ska plantera lite vårblommor i krukorna. Hoppas på fortsatt fint väder!

På helgerna brukar vi ha våfflor till lunch, till det har vi frysta ekologiska blåbär som vi tinar… så gott! Fick förfrågan på instagram efter att jag lagt upp bilden ovan på receptet, så här kommer det:

Veganska våfflor (fria från ägg och mjölk)
Ca 5 st 

Du behöver:
50 g mjölkfritt margarin
2,5 dl soja- eller havremjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Smält margarinet i en kastrull. Vispa ihop samtliga ingredienser i en skål. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna ca 1 dl smet per våffla.

Foto: Charlotta Lingwall, recept från vegokoll.se

Previous Post Next Post

You Might Also Like

INGA KOMMENTARER

Lämna kommentar