Hemmet, Mat, Råvaror, Recept, Vegetariskt

Svartkålssoppa

svartkal1svartkal4svartkal6

SVARTKÅLSSOPPA

Cirka 500 gram svartkål som förvälls och hackas fint

1 rött äpple

4 charlottenlökar

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

3 msk vetemjöl

1 liter grönsaksbuljong

3 dl grädde

Salt och peppar

Smält smör i en kastrull, stek hackad lök och vitlök och tärnat äpple. Tillsätt sen den hackade svartkålen. Rör ner vetemjölet och späd med buljongen. Låt koka i ca. 10 minuter. Tillsätt grädden och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.

I grunden det här receptet, fast jag är dålig på att hålla mig till recept, så lite la jag till. Också toppade jag med de här grönkålschipsen och serverade nygräddade scones till. En alldeles perfekt höstmiddag. Vegetarisk höstmiddag. För köttet är ju en värsting tyvärr. Det här är ett sånt recept där ingen saknar köttet.

Foto: Ulrika Kullenberg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 KOMMENTARER

  • Reply Svartkålssoppa och björnbärspaj | Think organic - inspiration till en hållbar & miljövänlig livsstil. 9 november, 2015 at 15:39

    […] och enkelt. Billigt också. Och vegetariskt. Nog med argument kanske. Det finns redan ett recept här men jag gjorde en variant i […]

  • Reply Veckans lista | Think organic - inspiration till en hållbar & miljövänlig livsstil. 21 september, 2015 at 09:07

    […] är godaste maten just nu. Svartkålssoppa, svampsoppa, jordärtskockssoppa. Och väldigt festligt med rätt tillbehör. Något krispigt som […]

  • Reply Linnea 23 september, 2014 at 11:08

    Hej!
    Gjorde denna soppa igår och den blev superbra och sååå god. Kommer att göras många gånger framöver!

  • Reply Kitchenyum 12 september, 2014 at 21:57

    Låter helt fantastiskt gott!

  • Lämna kommentar