Instagram

Follow Me!

Hemmet Mat Råvaror Recept Vegetariskt

Svartkålssoppa

10 september, 2014

svartkal1svartkal4svartkal6

SVARTKÅLSSOPPA

Cirka 500 gram svartkål som förvälls och hackas fint

1 rött äpple

4 charlottenlökar

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

3 msk vetemjöl

1 liter grönsaksbuljong

3 dl grädde

Salt och peppar

Smält smör i en kastrull, stek hackad lök och vitlök och tärnat äpple. Tillsätt sen den hackade svartkålen. Rör ner vetemjölet och späd med buljongen. Låt koka i ca. 10 minuter. Tillsätt grädden och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.

I grunden det här receptet, fast jag är dålig på att hålla mig till recept, så lite la jag till. Också toppade jag med de här grönkålschipsen och serverade nygräddade scones till. En alldeles perfekt höstmiddag. Vegetarisk höstmiddag. För köttet är ju en värsting tyvärr. Det här är ett sånt recept där ingen saknar köttet.

Foto: Ulrika Kullenberg

Leave a Reply

Instagram

Follow Me!