Inspiration Mat Recept

I stället för tacos

17 mars, 2018

Plockmat är en höjdare, särskilt på fredagar, när man vill sitta lite längre tillsammans runt middagsbordet, plocka, äta, snacka. Göra upp planer för helgen. Men taco börjar bli lite tråkigt va? I ärlighetens namn har vi aldrig tagit till oss tacofredag, men många har ju. Fattar absolut grejen med plockmaten som sagt.

Kanske ni kan bli inspirerade av det här att prova en asiatisk variant av fredagsmys? Det är enkelt och så himla gott. Och bara fantasin som sätter gränserna för vad man lägger i skålarna. Det här hade vi:

-Räkor marinerade i citronjuice, riven ingefära, honung och Shoyu soja (går bra med vilken soja man vill och gillar)

-Ramen – kokta och svängda i olja

-Gurka i fina strimlor med soja och sesamfrön

-Strimlad morot

-Kokt ägg i skivor

-Majjonäs som vispas på 1 äggula, 1 tsk dijon, 2 tsk vitvinsvinäger, neutral olja tills den har lagom tjock konsistens, salt, peppar och srirachasås eller sambal oelek till lagom hetta

-Grönkålschips – stek repad grönkål i olja, salt och sesamfrön, ev. lite vitlök

Sen är detta en perfekt matlåda (eller burk) också. Älskar matlådor som funkar kalla, är ingen fan av micro-värmd mat. Ute skiner solen men det är riktigt kallt. Sista kalla helgen hoppas vi! Ha en skön lördag nu.

    Leave a Reply

    Instagram

    Follow Me!