Recept

Fattiga riddare

5 april, 2018

Fattiga riddare är lite som att koka soppa på en spik. Ett torrt och tråkigt bröd som riskerar att inte bli till något alls, som förvandlas till en smarrig pannkaks-variant. Bra mellis eller fika på så sätt. Och väldans gott.

Vispa ihop en slät smet av 1 ägg, 3/4 dl mjölk, 3/4 dl mjöl och 1 tsk vaniljsocker. Lägg i brödskivorna och låt dem suga upp ordentligt med smet. Här beror det lite på hur torra bröden är, hur länge de behöver ligga.

Värm upp en stekpanna och smält en klick smör. Stek brödskivorna på båda sidor tills de har fått fin färg. Strö över lite socker och kanel och ät på direkten. Har man en klick hallon- eller jordgubbssylt så är det också gott till.

Smaklig spis!

  • Reply
    Linn
    5 april, 2018 at 09:29

    Fattiga riddare är nog min favoritfrukost. SÅ himla gott. Men har aldrig haft mjöl i min “smet” – det måste jag testa nästa gång. Måste ju bli ännu mer pannkaks-agtigt då? Låter väldigt gott!

    • Reply
      Ulrika
      5 april, 2018 at 17:13

      Aha! Vaniljsockret är nästan viktigast :)

Leave a Reply

Instagram

Follow Me!