Instagram

Follow Me!

Mat Recept Vegetariskt

Blomkålsbiffar

25 mars, 2017

Skrev om hur bra min familj anpassat sig till att äta mycket mer vego på Instagram. Och någon ville ha receptet på biffarna på bilden. Fixar vi såklart. Det är från bästa boken ‘Green Kitchen Stories‘ och går att variera friskt efter innehåll i kylskåpet, smak och humör. Till exempel kan man byta ut en del av blomkålen mot broccoli, eller lägga till lite grönkål eller spenat. Och har man inte ramslök så stoppar man i lite vitlök eller gräslök. Såklart passar receptet extra bra just nu när Ramslöken precis tittar fram i Skåne. På Insta stories kunde ni i dag hänga med mig ut i skogen när jag plockade. Följ oss gärna på Instagram, där är vi lite flitigare än här.

Quinoabiffar med blomkål & ramslök

200 g vit quinoa, kokad i 5 dl vatten och lite salt

200 g blomkål

1 stor näve hackad ramslök

4 ägg

200 g smulad fetaost

2 dl havregryn

salt och svartpeppar

Mixa sönder blomkålsbuketterna och blanda ihop med övriga ingredienser. Ställ kallt i 30 min. Forma sen biffar och stek på medelhög värme i smör/olja tills de får fin färg.

Lika goda kalla dagen efter på en rostad macka!

  • Reply
    Rania {Rowan Tree}
    26 mars, 2017 at 19:16

    Men åh så gott det ser ut och låter, och älskar simpla recept! *spara* Tack för tipset!

    • Reply
      Ulrika
      29 mars, 2017 at 18:41

      Mycket enkelt och bra recept! :)

Leave a Reply

Instagram

Follow Me!