Instagram

Follow Me!

Recept

Äggmacka

21 april, 2017

Mackor är en lunchfavorit hos oss. Går att variera oändligt, helst efter säsong och är ju så gott! Här kommer en vårig, härligt krämig variant med ägg och ramslök som passar på en lyxig lunch eller i snittvariant som förrätt på en middag.

Majonnäs:

1 Äggula

2 tsk Vitvinsvinäger

1 tsk Skånsk Senap

ca. 100g Smält Smör

Salt

Peppar

Torkad Dragon

Använd en elvisp så slipper du vara orolig för att majonnäsen skär sig. Smält smöret. Blanda äggula, vitvinsvinäger och senap i en bunke. Starta elvispen och häll i smöret i en fin stråle samtidigt som du vispar. Vispa tills du har en ljus, luftig och krämig majonnäs. Man får prova sig fram lite med smörmängden. Tillsätt dragon, salt och peppar efter smak.

Äggröra:

Bryt sönder 4 kokta ägg i bitar med händerna, blanda med majonnäs, hackad ramslök och lite gräddfil, salt och peppar. Ramslök kan ersättas av gräslök och att man drar en vitlöksklyfta över det rostade brödet.

Rosta surdegsbröd, lägg på äggröra, en bit lax (varmrökt/kallrökt/gravad/kokt eller stekt dagen-efter-lax), toppa med citron och ramslök.

    Leave a Reply

    Instagram

    Follow Me!